• Пн - Чт
    8:15-17:15
  • Пт
    8:15-16:15
  • Сб Нд
    вихідний
  • Обідня перерва
    13:00-14:00
  • ЄДРПОУ
    36892551
  • м.Луцьк,вул.Винниченка67
  • Моб/Viber
    . (050) 342-44-20
  • Тел.
    (0332) 28-21-94
  • Факс
    (0332) 28-21-92
  • E-mail
    vobti-info@ukr.net
  • Юридична/
  • (фактична)адреса:43006
Комунальне підприємство Волинське Обласне Бюро Технічної Інвентаризації

Новини

  • Вітаємо з Новим Роком та Різдвом Христовим!

    31.12.2021
    Шановні клієнти, партнери, друзі!!!

    Прийміть наші сердечні вітання з Новим Роком та Різдвом Христовим!

    Нехай все хороше, що відбувалося з вами в році, що минає, Тигр не просто захопить у 2022-й, а примножить у багато-багато разів - і здоров'я, і радісні посмішки, і довгоочікувані зустрічі, і щирі почуття.
    Кожен Новий рік у нас традиційно асоціюється з приємним передчуттям цікавих подій, приємних змін, надіями на краще. Нехай все задумане Вами неодмінно збудеться, добробут зростає, заповітні бажання виконуються.
    А ми будемо робити все можливе для того, щоб Вам як і раніше було комфортно і вигідно залишатися з нами!


    З повагою, від імені
    Волинського ОБТІ
    Олег Дмитрук
  • Технічний паспорт на нерухомість: що потрібно знати.

    13.12.2021
    Одним із обов’язкових документів для реєстрації права власності на новозбудований об’єкт нерухомого майна, реконструйований об’єкт, об’єкт, утворений у результаті поділу/виділу, тощо є технічний паспорт.

    Окрім того, за наявності змін у складі, плануванні та технічному стані об’єкта також виготовляється новий технічний паспорт.

    Відповідно до Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна: технічний паспорт — документ, що складається на основі матеріалів технічної інвентаризації об’єкта нерухомого майна, містить основні відомості про нього, а саме:
    • місцезнаходження (адреса),
    • склад, технічні характеристики, план та опис об’єкта,
    • ім’я/найменування власника/замовника,
    • відомості щодо права власності на об’єкт нерухомого майна,
    • відомості щодо суб’єкта господарювання, який виготовив технічний паспорт тощо.

    Окрім того, вищезазначеною Інструкцією передбачено, що технічний паспорт має бути прошнурований, пронумерований та скріплений підписом керівника суб’єкта господарювання, який проводив інвентаризацію, а також підписом виконавця робіт і контролера із зазначенням серії та номера кваліфікаційного сертифіката на право виконання робіт з технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

    Однак, у зв’язку з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва», порядок виготовлення технічних паспортів зазнав суттєвих змін.

    Так, починаючи з 01 серпня 2021 року, фізичні особи — підприємці або юридичні особи, які проводять технічну інвентаризацію об’єктів нерухомого майна, вносять до електронного кабінету користувача Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відомості про проведену технічну інвентаризацію об’єкта нерухомого майна. При цьому, документи/дії, створені/проведені без використання Реєстру будівельної діяльності електронної системи, є недійсними.

    Кожному технічному паспорту, створеному за допомогою вищезазначеної системи присвоюється реєстраційний номер у Реєстрі будівельної діяльності електронної системи — унікальне літерно-цифрове позначення, яке є незмінним. Окрім того, визначається рівень ризику (низький, середній, високий, критичний) автоматично програмними засобами електронної системи для виявлення ймовірних порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

    Отримати готовий результат надання адміністративної послуги (технічний паспорт) замовник такого паспорту може через:
    1) портал електронної системи;
    2) електронний кабінет (у разі його наявності);
    3) іншу державну інформаційну систему, користувачами якої є суб’єкт звернення та суб’єкт надання відповідної адміністративної послуги.

    Оригіналом технічного паспорту є його примірник в електронній формі, виготовлений за допомогою Реєстру будівельної діяльності електронної системи.

    За бажанням заявника результати адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, що надаються з використанням електронної системи (в нашому випадку, технічний паспорт), надаються йому також в паперовій формі шляхом роздрукування електронного документа з електронної системи та надсилання його протягом двох робочих днів заявнику.

    При цьому, інформація та документи, отримані за допомогою програмного забезпечення електронної системи в паперовій та електронній формі, мають однакову юридичну силу.

    Окрім того, вищезгаданим Порядком передбачено присвоєння об’єкту будівництва (закінченого будівництвом об’єкта) ідентифікатору об’єкта будівництва, що є унікальним набором даних (послідовність символів), що присвоюється автоматично програмними засобами Реєстру будівельної діяльності електронної системи та використовується для ідентифікації такого об’єкта. Ідентифікатор об’єкта будівництва (закінченого будівництвом об’єкта) є незмінним.

    Однією з засад функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва є оприлюднення та відкритий доступ у режимі реального часу будь-яких фізичних та юридичних осіб до відомостей та документів Реєстру будівельної діяльності електронної системи.

    Для запобігання використання підроблених технічних паспортів у разі спроби легалізувати об’єкти будівництва, зведені з порушеннями, у кожного зараз є можливість перевірити відомості технічного паспорту та довідок щодо змін у складі об’єктів нерухомого майна на Порталі державної електронної системи у сфері будівництва.

    Пошук відомостей на порталі електронної системи можна здійснити за, наприклад, такими параметрами:
    • ідентифікатор об’єкта будівництва (закінченого будівництвом об’єкта);
    • кадастровий номер земельної ділянки;
    • адреса об’єкта будівництва, адреса об’єкта нерухомого майна;
    • прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи;
    • реєстраційний номер документа в Реєстрі будівельної діяльності електронної системи.

    Окрім того, Порядком передбачено обов’язок суб’єктів державної реєстрації прав під час надання послуги у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень використовувати дані про об’єкт нерухомості, право на який підлягає реєстрації, з Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
  • З 1-го СЕРПНЯ 2021 р. Внесення відомостей з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна до ЄДИНОЇ ДЕРЖАВНОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ У СФЕРІ БУДІВНИЦТВА (ЄДЕССБ)

    06.08.2021
    З 1-го СЕРПНЯ 2021 р. Внесення відомостей з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна до ЄДИНОЇ ДЕРЖАВНОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ У СФЕРІ БУДІВНИЦТВА (ЄДЕССБ)
  • ПРИЙОМ ЗАМОВЛЕНЬ В ЦНАПах

    27.05.2021
    Шановні клієнти,- Комунальне підприємство «Волинське обласне бюро технічної інвентаризації» продовжує прийом замовлень в ЦЕНТРАХ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ (ЦНАП) по видачі будинкових книг, виготовлення технічних паспортів, інформаційних довідок та виписок з інвентаризаційних справ до нотаріуса (спадщина, дарування, продаж…):

    - м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 35

    - м. Ківерці, вул. Соборності, 6а

    - м. Ковель, вул. Незалежності, 73

    - м. Любомль, вул. Б. Хмельницького, 6

    - м. Рожище, вул. Грушевського, 12

    - с. Боратин, вул. Центральна, 15


    моб./VIBER (050) 342-44-20
    www.bti.volyn.ua
    vobti-info@ukr.net


    З повагою Адміністрація Бюро.
  • Реклама

    03.02.2021
    Реклама